Google Adsense toont Favicon bij advertenties

-

Tot mijn grote verbazing zie ik dat er sinds vandaag soms favicons staan bij onze Google Adsense advertenties. Na direct even gegoogeld te hebben kwam ik op deze pagina terecht. Het schijnt dat Google hier 8 jaar geleden ook al mee bezig is geweest om het te testen. Waarschijnlijk is het toen des tijds nooit uitgerold omdat er te weinig websites gebruik van maakte.

Favicon?

Een favicon is een klein icoontje van een website wat je in een adresbalk van iedere browser ziet zoals hieronder op de afbeelding. Heb je nog geen favicon? Geen probleem, op deze website kun je er gratis een aanmaken.
Favicon

Voordelen Favicon bij Adsense advertenties

Voor beide partijen is dit een win-win situatie aangezien een advertentie nu meer branding uitstraalt en een hogere CTR conversie behaald. Google heeft de Favicons bij advertenties nog niet aangekondigd, wellicht willen ze nog eerst experimenteren voordat ze het gaan uitrollen.

Heb jij deze geweldige icoontjes al bij je advertenties staan?

Adsense Favicon

Geld Verdienen
2 Reacties
  1. Joost Verbrugge:

    Snap niet waarom Google hier niet eerder mee gekomen is. Ziet toch veel mooier uit zo. Echter betwijfel ik of het ook daadwerkelijk je CTR verhoogd.

  2. hans:

    Ik vind het juist wat rommeliger overkomen, smaken verschillen nu eenmaal.

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!