Nieuwe postvak IN van Gmail een ramp voor nieuwsbrieven?

-

GmailHet mag dan misschien wel makkelijker zijn voor Gmail-gebruikers om alle sociale netwerk en reclame mailtjes te filteren en te plaatsen in een ander tablad, maar het nieuwe postvak IN van Gmail is toch echt en ramp geworden voor het versturen van nieuwsbrieven.

Zo komen voortaan alle nieuwsbrieven onder het tablad reclame te staan waardoor zie niet meer direct zichtbaar zijn in je Postvak IN.

Reclame!? Dit wordt toch al snel gezien als spam? Juist! Dit heeft een grote impact op de visibility en CTR van al je verstuurde mailings aangezien deze mailtjes niet meer direct zichtbaar zijn in de Postvak IN en er weinig mensen zijn die dagelijks hun spam reclame mailtjes checken.

Wat vind jij van Het nieuwe postvak IN van Gmail? Laat het ons weten!

Geld Verdienen
7 Reacties
 1. Joachim:

  Buiten het feit dat het slecht is voor nieuwsbrieven vind ik het sowieso niet netjes van ze dat ze in mijn mailbox de mails gaan filteren zonder mijn toestemming.

 2. Alifar:

  @Joachim, dat inderdaad ook nog eens. Ze hadden het ook kunnen introduceren zonder zelf al de mails weg te filteren.

 3. Scorp:

  Prima, beetje kortzichtig om nu te gaan klagen dat je het niet netjes vindt. Elke mail-provider scant je mail. Geen twijfel overmogelijk.

  Google doet er alleen niet zo geheimzinnig over en gebruikt het graag voor features om de mail-service te verbeteren. Denk aan Postvak Prioriteit, relevante reclame, afspraken automatisch oppakken of het indexeren van je vluchtinformatie die je gister naar je vakantie bestemming gemaakt hebt.

  Als je denkt dat iemand bij Google één voor één al jou mailtjes gaat uitpluizen om ze in te delen moet je even leren relativeren. Dit is 100% geautomatiseerd. Noem me naïef maar tegelijkertijd zijn jullie wel massive stemmingsmakers, vooral als het aankomt op ‘Big-Brother’-Google.

  Bevalt het je niet? Gebruik een alternatief.. Maar dan is het toch jammer dat je die fijne features niet gebruiken kan, want immers staan Gmail en Google Search beide aan de absolute top ten opzichte van de concurrentie.

  Tip: Je kunt de nieuwe feature gewoon op je desktop uitschakelen.

 4. Alifar:

  @Scorp, begrijpelijk en het is ook zeker een stuk overzichtelijker aangezien je tegenwoordig al standaard een mail ontvangt als iemand je status heeft geliked op Facebook tenzij je dit niet zelf uitschakelt.

  Toch is het voor veel bedrijven welke grotendeels afhankelijk zijn van email marketing een grote domper.

  Je hebt gelijk dat je het gewoon kunt uitzetten maar het merendeel zal dit niet doen lijkt mij.

 5. Goed gedaan:

  Email marketing is al een hele tijd niet meer wat het geweest is, dit inderdaad omdat je overspoelt wordt met berichtgevingen van social media websites.

  Ik vind het prima dat Gmail dit doet want het maakt mijn postvak een stuk overzichtelijker waardoor ik meer inzicht heb in belangrijke emails.

  Als je een waardevolle mailinglist hebt opgebouwd zal dit uiteindelijk ook ten goede komen aangezien gebruikers je emails als belangrijk zullen zien en ze waarschijnlijk in een ander tablad gaan gooien tenzij het geen directe reclame mails zijn. Hiermee blijkt maar weer dat Google zich focused op kwaliteit ipv kwantiteit.

  Goed gedaan Google!

 6. Arlynn:

  Ik heb het snel uitgezet, want ik vind het helemaal niks! Als ik nu naar mijn Postvak in ga, zie ik in één oogslag wat er nieuw binnengekomen is. Ik bepaal zelf wel wat ik primair of minder primair vind of wat meteen weg kan. Maar dan mis ik in ieder geval niets en hoef ik ook niet eerst 3 of meer categorieen door te lopen, want alles staat op datum binnenkomst. Da’s toch veel handiger.
  Ik categoriseer zelf in mijn eigen labels, dat werkt prima. Bovendien kon je al mails van bepaalde afzenders als FB rechtstreeks in een mapje laten deponeren, dus wat hier nou zo geweldig vernieuwend aan is?
  Alle lof trouwens voor Gmail’s zoekfuntie, werkt uitermate goed als je iets uit oude mail wilt opdiepen, en ook de spam-map van Gmail werkt perfect, zelden dat ik daar wat uit moet halen wat geen spam is. Ere wie ere toekomt.

 7. e,m, gerards:

  PRIMA zo !!

  Met dank !

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!