Mobiele website of toch een iPhone App laten maken?

-

Veel website eigenaren worstelen regelmatig met de vraag of het nou beter is om een website in te richten voor mobiele browsers of toch maar een iPhone / Android app te laten ontwikkelen.

De mobiele markt is tegenwoordig zo ontzettend groot geworden dat we er helaas niet meer om heen kunnen. Als je website niet aangepast is voor een mobiele browser, of je hebt geen app dan hoor je er gewoon niet meer bij.

We kunnen bijna niet meer zonder ons mobieltje, komen sommige dingen je bekend voor in de video?

Gelukkig komen er dagelijks steeds meer web-oplossingen bij waar je eenvoudig gebruik van kunt maken. Zo heb je bijvoorbeeld voor WordPress de zogenaamde Responsive Themes. Dit zijn gratis templates die je kunt installeren op je WordPress Blog waardoor de website zich automatisch aanpast aan de mobiele browser.

Voor veel website eigenaren ligt de drempel vaak te hoog om een app te laten ontwikkelen door derden omdat dit gewoon veel te duur is. Toch zijn er verschillende online diensten die deze drempel weten te verlagen. Zo heb je bijvoorbeeld de WiziApp. Dit is een WordPress plugin waarmee je eenvoudig een iPhone app kunt maken in het admin gedeelte van je blog. Hierdoor wordt je website ook mobiel en heb je de optie om je zelf gemaakte app te laten ontwikkelen voor 199 dollar. Je app wordt dan ook opgenomen in de app store.

Voor een nieuws website of blog is het toch beter om je website gewoon in te richten voor mobiele browsers aangezien je hier geen hoge kosten mee maakt, je website bereikbaar is voor alle soorten smartphones, niet afhankelijk bent van een app store en geen onderhoudskosten hebt.

Een groot voordeel van een app is dat deze pushberichten kan sturen. Hierdoor kun je snel alle gebruikers benaderen. Marketing technisch gezien werkt deze techniek beter dan email marketing aangezien vrijwel iedereen binnen een uur zijn telefoon checkt of er nog berichten binnen gekomen zijn.

Heb je toch de luxe om een unieke app te laten ontwikkelen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Geld Verdienen
4 Reacties
 1. Paul:

  Zelf ben ik niet in het bezit van een iPhone dus eigenlijk kan ik er niet over meepraten, maar als volslagen leek vraag ik me toch iets af: Dagelijks wordt je bestookt met vele advertenties die allemaal aanbieden dat je hun gratis app kunt downloaden. Mij lijkt dat wanneer je als gebruiker op genoeg van dat soort dingen ingaat dat je uiteindelijk met een enorme chaos op je iPhone blijft zitten, of in elk geval er zo veel van hebt dat het merendeel nooit werkelijk gebruikt gaat worden. Of heb ik het mis? Moet je niet eerst een studie maken op grond van welke gegevens mensen al dan niet een app willen hebben?

 2. Ivar:

  Ikzelf ben van mening dat een applicatie alleen nut heeft wanneer dit echt een toegevoegde waarde zou zijn. Bij een klein bedrijf heeft dit (naar mijn mening) nauwelijks zin en kan je beter een mobiele website maken.

 3. Esther:

  Het verschilt inderdaad per bedrijf of website of je wel of niet een app moet laten ontwikkelen. En als je dit doet, of je dan voor een Native of HTML5 app moet kiezen. Volgend artikel kan je misschien wel helpen bij het maken van de juiste keuze http://www.ozomedia.nl/artikelen/mobiele-website-of-een-app/

 4. Alifar:

  @Esther, ik heb je naam verandert omdat keywords in je naam niet zijn toegestaan.

  Tip: Het heeft geen zin om keywords te gebruiken aangezien de linkjuice van de ankertekst niet meegenomen wordt bij een nofollow backlink ;-)

  Ik heb het artikel gelezen en het is een toegevoegde waarde aan deze post, toch eindigt je artikel op een commercieel bericht :)

  Bij deze zal ik het door de vingers zien mits jullie ook een linkje naar een van mijn artikelen plaatsen.

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!