Startpagina.nl maakt grote blunder bij beheerders

-

startpagina-nlIedereen die een startpagina beheert is verplicht maandelijks de omzet van de pagina door te geven aan Startpagina.nl. Je krijgt iedere maand een mailtje van ze met daarin een link om je omzet door te geven.

Tegenwoordig als je niet tijdig je omzet doorgeeft kunnen ze je een boete opleggen, in de mail staat dan ook het volgende:

Wij maken je er op attent dat de boeteregeling vanaf dit kwartaal van kracht is. Aangezien je omzetopgave nog niet op tijd geregistreerd was, is een eerste boete opgelegd. Deze staat vermeld op je kwartaalfactuur.

Voorkom een 2e boete en registreer je omzet in Athene voor het eind van de eerste boeteperiode op 30 juni.
Na het verstrijken van de 2e boetetermijn op 31 juli, zal opheffing van de pagina het gevolg zijn. Uiteraard hopen wij dat het niet zo ver zal komen en zien de opgave graag tegemoet.

Dat ze op deze manier inkomsten genereren is prima, maar dan het volgende…

Door een menselijke fout is de e-mail herinnering voor het opgeven van de omzet niet via de BCC verzonden.

Dit had natuurlijk niet mogen gebeuren en hiervoor bieden wij onze oprechte excuses aan.

Wij willen je dan ook vriendelijk verzoeken om de e-mail te wissen en de e-mailadressen van je collega beheerders te negeren. Ook willen wij je verzoeken om niet op reply-all te klikken en je eventuele opmerkingen direct aan ons te richten om meer spam te voorkomen. Wij zullen alle individuele berichten persoonlijk behandelen en van een gepaste, oplossing voorzien.

Je raad het al, elke beheerder die zijn of haar omzet niet op tijd heeft doorgegeven zit in de mailing onder CC. Dit zijn in totaal zo’n 460 email adressen wat de beheerders nu in bezit hebben. Dit is een mega grote blunder van Startpagina.nl wat natuurlijk gaat leiden tot spam als gevolg. Ben benieuwd met welke gepaste oplossing ze willen komen.

Voor ons is het einde oefening bij Startpagina.nl, we willen dan ook onze psvita.startpagina.nl gratis overdragen aan een nieuwe beheerder mits dit mogelijk is. Voor interesse kun je contact met ons opnemen.

Geld Verdienen
14 Reacties
 1. laura:

  Kunnen wij gezellig niet met zn alle een eigen pagina beginnen ??

 2. Peter van den Dongen:

  Startpagina ontvangt al meer dan anderhalf jaar een percentage van de inkomsten van de grotere sites die grotendeels bijzonder content zijn met de huidige verruimde commerciële mogelijkheden. Daarover is in de loop der jaren uitgebreid met de beheerders van gedachten gewisseld. Juist die beheerders maken het mogelijk dat jij zonder kosten aan Startpagina deel kan nemen. Ja, men vraagt nu of je vier keer per jaar even een nul wilt invullen. Is dat dan zo’n enorm probleem?

 3. Marcel Broumels:

  @Peter uh.. probeer je nu te zeggen dat ik blij moet zijn dat ik zonder te betalen vrijwillig een startpagina mag vullen? Dat is de omgedraaide wereld…. wij vullen pagina’s voor startpagina en ik ben dit nooit begonnen om geld te verdienen, ik vermoed dat het initiatief zo snel ten einde loopt..

 4. Marcel Broumels:

  @Laura lijkt me een goed idee… suggesties hoe te beginnen? Ik zal anderen ook mobiliseren, ik ben voor een initiatief waarbij vrijwillige bijdragen beloond worden..!

 5. ook gemaild:

  Ik had ook zo een mail gehad, en vraag me af hoe ze dat willen gaan regelen, met die boete. Ik heb geen rekening nummer gegeven, en heb nog nooit een factuur gezien. Verder kwam ik er net achter dat mijn contract op 31-12-2012 is verlopen en ik hem niet had verlengd. Ik had dus al geen toegang meer moeten hebben tot mijn pagina. Dus ze kunnen me ook geen boete opleggen, aangezien ik niet onder de regels van het contract val. Weer een voorbeeld van de proffessionaliteit van de organisatie.

 6. Alifar:

  @hierboven, mijn contract is ook al sinds december 2012 beëindigd. Wel heb ik de mogelijkheid om te verlengen als ik inlog maar het is dus geen stilzwijgende verlenging en zou ik ook al uit de mailing gehaald moeten worden voor het opgeven van de pagina omzet.

 7. johnny:

  Dat hele startpagina opdoeken, achterhaalde internetvervuiling.

 8. Alifar:

  Startpagina’s zijn inderdaad wat verouderd en worden tegenwoordig gezien als linkfarms.

 9. een van de 460:

  Het is van de zotte. De beheerders voorzien Startpagina gratis van content. Zo is Startpagina.nl groot geworden. Startpagina is niks zonder de zogenaamde “dochterpagina’s”.

  Nu is daar een nieuwe manager gekomen en die moest meer geld binnenharken (voornamelijk zijn eigen salaris). Dat heeft ie gedaan door voor te stellen dat je als beheerder moet betalen voor je pagina. Want Startpagina zou verlies lijden (ja ja…). En nou is er een handjevol beheerders dat akkoord is gegaan want ja, die verdienden lekker aan hun pagina en willen dat niet kwijt. Maar het grootste deel van de beheerders doet het voor de fun en zitten niet te wachten op die administratieve rompslomp.

  Verder vervuilt het netwerk steeds sterker door allerlei onzinpagina’s en overlap tussen dochters. De wekelijks gemailde statistieken laten ook een consistente daling zien. Nog even en ze hebben alles uit deze melkkoe getrokken. De manager vertrekt lekker met zijn zak geld naar het volgende bedrijf en de beheerders kunnen met zijn allen een nieuwe hobby zoeken.

 10. Grote Startpagina beheerder:

  @Peter, ik bezit al enkele jaren verschillende grote startpagina’s en heb tot heden nog nooit mijn omzet doorgegeven.

  Ook ben ik nooit betrokken geraakt bij het uitwisselen van gedachtes om dit door te voeren.

 11. Pieter:

  Het ziet er niet levendig uit, maar mogelijk dat in startpagini.nl toekomst zien? Ik kwam die zojuist tegen.

 12. wilbert:

  Ik kwam er zojuist achter dat ze mijn startpagina plots hadden gesloten omdat ik de omzet niet betaald had. Ik heb in mei al betaald voor de kwartalen. Daarover gemaild met ferme woorden en zie: de pagina is weer online. Wat een zooite zeg in die organisatie.

 13. Klaas:

  Misschien eens naar zeef.com kijken daar gaan ze alles voor de beheerders automatiseren. We zullen het voor de beheerder makkelijk te maken alle facturen te sturen en automatisch affiliate links plaatsen.

 14. Tommie:

  Als je een website door een menselijke fout zo snel besluit van de hand te doen dan neem ik aan dat de pagina zelf niet al te veel voorstelde?

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!