Geld verdienen met een blog

-

Geld verdienen blogTegenwoordig is het heel simpel om je eigen blog op te zetten dankzij de velen open source blog platformen waaronder WordPress. Je hebt hiervoor wel een domeinnaam en hosting nodig, dit heb je tegenwoordig al voor een kleine 20 euro per jaar.

Eenmaal je je weblog hebt opgezet en ingericht is zijn er verschillende manieren om online geld te verdienen, dit zijn oa. affiliate, Google Adsense, nieuwsbrieven, betaalde inschrijvingen, producten online verkopen etc. etc.

Kies de juiste niche waar je kennis ligt en begin met bloggen. Wanneer je een aantal blog posts hebt gepubliceerd kun je je website aanmelden bij verschillende Affiliate netwerken.

Affiliate

Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je je website/blog kunt aanmelden waar talloze bedrijven en webshops zijn aangesloten. Hier kun je dan vervolgens een aanvraag indienen bij de gewenste webshops welke passen bij jouw niche. Zodra de webshops je website hebben goedgekeurd kun je gebruik maken van hun content waaronder; banners, links, deeplinks en applicaties. Dit zijn speciale links waar een tracking code in verwerkt is, het affiliate bedrijf traceert de kliks welke van jouw website afkomen en als een bezoeker een aankoop doet bij de webshop ontvang jij een commissie. Dit kan een percentage van het aankoopbedrag zijn maar ook een vast bedrag bij een inschrijving (lead) op bijvoorbeeld een datingsite.

Om fraude te voorkomen worden alle sales en leads eerst gekeurd door de webshop, als een sale goedgekeurd is ontvang jij de commissie netjes op je bankrekening. Houdt er wel rekening mee dan de meeste affiliate bedrijven pas uitbetalen bij een minimum van 25 euro.

Google Adsense

Google Adsense is simpelweg verdienen per klik (CPC). Ook hiervoor dien je je website eerst aan te melden bij Google Adsense. Het kan even duren voordat je website goedgekeurd wordt. Ook hier kun je dan weer gebruik maken van speciale codes welke je op je website kunt plaatsen.

Het voordeel van Google Adsense is dat je betaalt krijgt per klik en bij de juiste niche dit kan oplopen tot wel 2 euro of meer per klik. Google crawled je webpagina om te kijken waar de website over gaat, aan de hand hiervan worden doelgerichte advertenties geplaatst.

Het nadeel van Google Adsense is dat je geen controle hebt welke advertenties op je website komen te staan, wel kun je adverteerders uitsluiten zodat deze niet meer worden weergegeven.

Producten verkopen (webshop)

Uiteraard kun je ook altijd je eigen producten online verkopen dmv een webshop plugin. Dit is op langere termijn vaak de beste methode aangezien je niet afhankelijk bent van derden om een commissie te ontvangen en bij een uniek product de bezoekers altijd terug zullen komen naar jouw website. Wel neemt het natuurlijk meer tijd in beslag omdat je dan zelf de producten dient op te sturen.

Kortom, er zijn genoeg manieren om vanuit thuis te werken en een extra inkomen te genereren met een website. Als je zelf (nog) geen kennis hebt om een website te ontwikkelen maar toch graag aan de slag wilt gaan dan kun je contact opnemen met ons via de contact pagina. We zullen je dan helpen om zo snel mogelijk een website in de lucht te krijgen. Heb je nog vragen? stel ze gerust hieronder in de reacties

Geld Verdienen
3 Reacties
 1. Joost:

  Interessant artikel, vraagje… Hoelang duurt het voordat een website goedgekeurd is bij Google Adsense?

 2. alifar:

  Hoi Joost, bedankt voor je compliment :)

  Dit verschilt, soms al binnen 24 uur maar er kan makkelijk ook een weekje overheen gaan.

 3. Leo:

  Een andere manier is het schrijven van artikelen. In een artikel kun je een link plaatsen zodat er meer verkeer naar je website of weblog komt. Bij de artikelen kun je naast afbeeldingen of foto’s ook b.v. YouTube filmpjes plaatsen. Behalve naar de bekende sites als FaceBook en Twitter kunnen de lezers van het artikel d.m.v. één druk op de knop het artikel doorplaatsen op zo’n 400 andere (sociale) websites wereldwijd.

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!