Google Helpouts: Deel je kennis via Hangouts en verdien geld

-

Helpouts GoogleGoogle is stilletjes aan een nieuwe dienst aan het uitrollen genaamd Google Helpouts.

Het maakt niet uit of je nou een fietsenmaker, een kok, pannenkoekenbakker of boekhouder bent, kortom iedereen kan deelnemen aan deze nieuwe dienst van Google. Het enige wat je hiervoor moet doen is je hier aanmelden.

Hiermee kun je geld verdienen door je kennis te delen via Google Hangouts. Google+ gebruikers kunnen zich nu gratis aanmelden bij de dienst en ontvangen een uitnodiging als deze dienst live gaat.

Na je aanmelding zal Google eerst je aanvraag bekijken en bepalen of je wel echt een expert bent op dit gebied. Wellicht zal Google+ hier een belangrijke rol in hebben om informatie te verzamelen over jou en de kennis die je wilt delen. Eens je aanvraag is goedgekeurd zal Google je een invite code sturen per email waarmee je gebruik kunt maken van deze dienst.

Het aanbieden van hulp zal via Hangouts gaan. Je kunt hier dan waarschijnlijk zelf een groep of helpout aanmaken of jezelf beschikbaar stellen in andere groepen. Helaas is dit nog niet helemaal duidelijk hoe dit zal verlopen maar binnenkort hier meer over.

Het zou voor website eigenaren interessant zijn als je door middel van een widget of stukje javascript code een helpout op je website kunt plaatsen zodat je bezoekers hier direct gebruik van kunnen maken. Ook dit is vooralsnog iets wat nog niet zeker is maar zal er hoogstwaarschijnlijk wel gaan komen. We zullen het zien.

Je hebt de optie om een Helpout chat per minuut of per sessie te rekenen. Je bepaald zelf voor welk bedrag jij bereid bent je kennis te delen. Houd er wel rekening mee dat Google hier een commissie van 20% rekent, dus 80% is helemaal van jou. Alle betalingen zullen via Google Wallet lopen. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om je kennis eerst gratis aan te bieden zodat je sneller een vertrouwd profiel kunt opbouwen mits je kennis ook waardevol is uiteraard.

Dit is een slimme zet van suikeroom Google aangezien ze hiermee een nieuw verdienmodel uitbrengen voor iedereen wereldwijd. Je hebt dus geen website of YouTube account meer nodig om geld te verdienen via Adsense. Ook zal dit een boost zijn om meer gebruikers te genereren voor Hangouts en Google Wallet.

Ik wens iedereen succes bij het gebruik maken van deze geweldige nieuwe dienst. Thanks Google!

Helpouts

Geld Verdienen
4 Reacties
 1. M. Koopmans:

  Dit lijkt verdomd veel op Google’s eerdere project Aardvark. Google heeft hier in 2011 de stekker van uitgetrokken omdat het een flop was… of misschien omdat ze ideeen hadden om dit te verwerken in de Hangouts. Hoe dan ook is het altijd interessant om een extra online verdienmodel te hebben als je een specifieke kennis bezit.

  Wel vraag ik me af hoe ze de informatie gaan verzamelen om te bepalen of jij ook daadwerkelijk die kennis in huis hebt. Ik denk niet dat iedere fietsemaker of pannekoekenbakker kennis post op Google+.

  Maar ja, gezien de mega hoeveelheid data die ze bezitten over ons zal het voor Google appelte eitje zijn om de juiste informatie hiervoor te verzamelen.

 2. Alifar:

  Dit heeft inderdaad veel weg van Aardvark. Zoals je zelf aan aangeeft denk ik dat Google genoeg data heeft om dit te controleren.

 3. rutgerte:

  Erg leuk om de massale aandacht voor Helpouts te lezen! Hoop niet dat jullie het zien als spam maar ik heb sinds 2 weken een vergelijkbaar platform gelanceerd. Het heet 24sessions en heeft een meer zakelijke focus dan Google Helpouts. Ontwikkeling van 24sessions was al gestart voor Google haar plannen bekend maakte. Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden! Linkje: http://24sessions.com

 4. Paul:

  Ik denk dat het een beetje van het onderwerp afhangt van wie je extra kennis zoekt. Als het om elektronische apparatuur gaat heb je doorgaans veel meer aan gebruikersgroepen dan aan algemene vaklieden. Voordeel van gebruikersgroepen is dat je daarbij vaak ziet dat discussies tussen verschillende experts ontstaan waarbij jij als minder deskundige alleen maar de vruchten plukt. En daarbij komt dat adviezen in dat soort fora per definitie gratis zijn.

  Maar misschien zijn er wel onderwerpen waarvoor deze benadering een goede is, niet alle fora zijn even goed van experts voorzien.

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!