Verschil nofollow en dofollow backlinks

-

dofollow-nofollowBacklinks hebben een grote invloed op je rankings in de zoekresultaten van de zoekmachines. Wel zijn er 2 verschillende backlink types namelijk nofollow en dofollow. De naam zegt het eigenlijk al, een nofollow backlink is een link welke de crawler van de zoekmachines niet volgt en een dofollow wel.

Vaak is het zo dat de meeste websites een nofollow meegeven aan een link in bijvoorbeeld een reactie op een blog. Deze link wordt dan simpelweg niet opgenomen door de crawler. Dit hebben de meeste CMS platformen waaronder wordpress al zo ingesteld om comment spam te voorkomen en om de crawler op je eigen website te houden. SEO technisch is het dus beter om bij uitgaande links een nofollow mee te geven voor je eigen website.

Ook kun je dit op je eigen website zelf manipuleren in je hyperlink door simpelweg een rel=”nofollow” of rel=”dofollow” attribuut mee te geven, je hyperlink ziet er dan als volgt uit:

<a href=”http://www.google.nl” rel=”dofollow”>Google</a>

Uiteraard zijn er genoeg websites welke wel een dofollow attribuut meegeven. Op bijvoorbeeld Nujij.nl zijn alle uitgaande links dofollow. Dit wilt niet zeggen dat nofollow backlinks geen waarde met zich meebrengen, integendeel, een nofollow backlink op een relevante webpagina met goede pagerank heeft meer waarde dan een dofollow link op een niet-relevante webpagina. Wel is het zo dat de pagina sneller opgenomen wordt in de SERPs (search engine result pages) met een dofollow.

Er zijn verschillende tools op het internet beschikbaar om uitgaande links te herkennen op een no-dofollow waarde, de NoDofollow Add-On van Firefox is er een van.

Geld Verdienen
2 Reacties
  1. svg36:

    Er bestaat een plugin om nofollow sites te herkennen voor Firefox, maar bestaat deze ook voor Google? Ik zoek ook in de paginabron of het een dofollow site is of niet. Is dit ook een goede methode?

  2. Gerjan:

    @SVG36: dit kan met SEOQuicke. Als je deze hebt geactiveerd zul je zien dat deze links nofollow zijn ;-)

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!