Google Pagerank updates 2013

-

Ongeveer vijf keer per jaar wordt er door Google een pagerank update uitgevoerd, de pagerank wordt bepaald door het aantal kwalitatieve backlinks naar een website. Zorg er daarom voor dat je voldoende tijd besteed aan je linkbuilding proces. Hieronder vind je de datums wanneer je de volgende updates van 2013 ongeveer kunt verwachten.
Pagerank update 2013

Januari – Februari

Verwachte datum: 28 Januari – 6 Februari 2013

Juni – Juli

Verwachte datum: 27 Juni – 7 Juli 2013

September – Oktober

Verwachte datum: 29 Sep – 4 Oktober 2013

December

Verwachte datum: 24 December – 29 December 2013

De datums kunnen iets afwijken van de daadwerkelijke datum. Wat is jouw pagerank geworden na de update?

Geld Verdienen
31 Reacties
 1. Roulette:

  Beste Alifar, ik zie dat jullie ook pagerank 0 hebben. Wij met ons site http://www.roulette.nl ook. Is het nu echt zo belangrijk als wij denken?

 2. J-C:

  De pagerank is echt wel belangrijk. Met een pr 0 is het heel moeilijk goede backlinks te verkrijgen en dit is heel belangrijk voor je Google resultaten.

 3. Alifar:

  @Roulette, klopt, deze website bestaat pas sinds 5 juni en heeft nog geen PR update gekregen. Mooie domeinnaam heb je btw :)

  @J-C, Dit klopt niet helemaal wat je zegt, je rankings hebben niks te maken met je huidige pagerank.

 4. J-C:

  @Alifar, heb ik toch niet gezegd. Probeer eens hoge backlinks (min. pr3) te verkrijgen als je zelf een pr0 hebt.

 5. Alifar:

  @J-C, Ik heb je reactie ietswat verkeerd gelezen idd, excuses :)

  Maar het hangt natuurlijk van je linkbuilding strategie af. Bij het ruilen van links zal het inderdaad moeilijker worden om hoge pr links te verzamelen als je website zelf geen hoge pr heeft. Maar bij one-way backlinks is dit niet het geval.

  Al sinds een aantal jaren hecht Google weinig tot geen waarde meer aan linkpartner pagina’s, ook de footer links zijn tegenwoordig minder van belang.

  Verder zijn er nog genoeg manieren om kwalitatieve backlinks te krijgen, denk hierbij aan: Forum handtekeningen, Links in reacties op weblogs, Social media likes etc. Google hecht de meeste waarde aan links in een artikel op nieuwssites of grote weblogs, met de juiste ankertekst op dit soort pagina’s zal je website binnen no-time een hogere ranking krijgen.

 6. Daniel Mulder:

  Ik denk dat het wel belangrijk is om backlinks te hebben maar Google Auteurschap wordt steeds belangrijker. Ook met een Google+ pagina kan je veel invloed hebben als je dit goed ingeregeld. Als dit geregeld is dan ziet kan je heel strak de weergaven in de zoekmachine bepalen. Zo sta ik als auteur in de database http://goo.gl/JlZea Dit was deels een prive weergave dus je kunt een melding kijgen dat klopt.

  je kunt zien dat er bij mij het aantal mensen in mijn kringen staat naast mijn foto. Dat is ook criterium net als de content die aan je persoon/auteurschap wordt gekoppeld. Dit is een heel andere benadering dan backlinks maar wel wat wel de toekomst. Hier heb ik er een artikel over geschreven http://google-plus-marketing.nl/google-plus-marketing-strategie/

 7. Mark:

  Pagerank is een indicatie of je aan de kwaliteits eisen voldoet van Google. Ook zonder backlinks kun je al minimaal een PR halen van 1. Google doet dit standaard. Wil je een hogere pagerank behalen, dan zul je moeten linkbuilden. Echter zal linkbuilding alleen niet genoeg zijn. Dit omdat Google bijna to geen gebruik meer maakt van pagerank indicatie. De reden waarom ze dit niet meer doen is omdat Google tegenwoordig vele andere geavanceerde algoritmes en metrics gebruikt om jouw website te toetsen. Wel is het zo dat als jouw pagerank toolbar niet omhoog gaat, dat jij daar uit kan concluderen dat jij niet aan bepaalde kwaliteits eisen voldoet. De pagerank achter de schermen is altijd lager dan jouw toolbar rank. Google stop ook met toolbar rank. En zullen waarschijnlijk een andere methode gaan gebruiken om webmasters bezig te houden met kwaliteit leveren.

  Is Google pagerank belangrijk? Ja en nee, Ik heb verschillende websites draaien met geen pagerank die bij de top horen van het web. Voor mijn rankings zijn ze dus niet belangrijk! Waar pagerank wel belangrijk voor is, is om mij een indicatie te geven of ik mijn SEO in order heb!

  Ook is het tegenwoordig niet meer zo dat pagerank autoritair is of Google jouw website vaak bezoekt. Heb jij een dynamische website waarvan de inhoud vaak veranderd. Zal Google vaak (vaker) lang komen.

  Waar let Google het meeste op? Google let voornamelijk op de kwaliteit en structuur van een website. Goede relevante inhoud waar mensen wat aan hebben. Ook de laad snelheid van een website is belangrijk. Tevens maakt Google steeds meer gebruik van diverse meta data. Zoals microformats en RDFA / Dublin Core (mits goed gebruikt).

  Al met al. Het belangrijkste onderdeel is de inhoud van jouw website. Als jij goede informatie verstrekt aan mensen dan wil Google dit laten zien aan zijn gebruiker. Google wil kwaliteit leveren. Als jij kwaliteit laat zien, zal Google dit dus aan zijn gebruikers laten zien!

  Kwaliteit >> Relevantie >> Kwantiteit >> Conversie

 8. Coen:

  Wie heeft er al een update gehad? Het is inmiddels 8 juli en heb nog steeds geen update gehad bij mn websites.

 9. J-C:

  Hier nog niets gezien, mijn 2 websites staan nog steeds op pr3. Ik hoop binnenkort een pr4 te krijgen.

 10. Alifar:

  @Coen, hier ook nog geen update geweest.

 11. Deen:

  Er is dit kwartaal geen pagerank update.
  Misschien in september.

 12. Wouter:

  @Deen: “Er is dit kwartaal geen pagerank update.”

  Heb je een (betrouwbare) bron die dit bevestigt?

 13. Alifar:

  @Wouter, ik denk dat Deen gelijk heeft en dat er deze maand geen Pagerank Update komt anders had deze er nu al moeten zijn.

 14. Deen:

  @Wouter;
  Er is al vele jaren duidelijkheid over de datums waarop Google geïndexeerde websites een pagerank toekent.
  Normaal gebeurd dat vier maal per jaar.
  Met regelmaat slaan ze de pagerank toekenning over.
  Ik weet zeker dat Google de pagerank dit kwartaal heeft overgeslagen, de datum waarop Google de pagerank zou toekennen is al lang gepasseerd.
  Misschien wordt het september.

  Ik heb je reactie op sitedeals gelezen en deel je mening.
  Pagerank heeft weinig tot geen betekenis, alles gaat om content en relevante backlinks.

 15. Alex Hartman:

  Het enige handige van pagerank updates is dat Google je een indicatie geeft van het aantal en de kwaliteit van backlinks die je hebt.

  Voor rankings maakt een update niets uit want Google houdt continue bij wat de linkwaarde van je site is.

  Het enige probleem is dat pagerank updates veel computerkracht kost voor Google en daarom doen ze het niet zo vaak.

 16. .:

  Is de pagerank niet ook afhankelijk van de posities en keywords in google ?

 17. Alifar:

  Nee, het gaat voornamelijk om het linkbuilding process.

 18. Hennes:

  Heeft iemand enig idee waar de pr update blijft? Of is Google van plan om heel het pr verhaal los te laten?

 19. Deen:

  Waarschijnlijk heeft de pagerank update plaats in september.
  Als het tegenzit pas in december.

 20. KOS-Media:

  Is er ergens te zien wanneer dit proces plaatsvindt?

 21. Erik:

  @Kos-media, helaas houdt Google dit geheim. Ze zijn wel bezig met het bijwerken van de PageRank, alleen de PageRank toolbar wordt nog niet geupdate.

 22. Wouter:

  Wat Erik al zegt; je echte PageRank verandert ieder uur, bijna “real time”. Die pagerank deelt Google niet met de buitenwereld en loopt ook niet op schaal van 1 tot 10.

  Bij iedere “pagerank update” krijg je dus de pagerank van dat precieze moment op een schaal van 1-10 te zien, waar het verschil tussen 6 en 7 groter is dan het verschil tussen 1 en 2.

 23. J-C:

  Nog steeds geen pr update. Misschien wordt deze zelfs helemaal afgeschaft door Google….Wie weet…

 24. Niels:

  Volgens dit bericht kan het wel eens afgelopen zijn met de Pagerank van Google. In ieder geval geen update voor 2014! http://www.iphone-onderdelen-reparatie.nl/matt-cutts-van-google-geen-parerank-update-voor-2014/

 25. Rik:

  Ik wacht ook al een tijdje op de pr update van http://www.ietsdoenofferte.nl onze DA is al enorm gestegen de laatste maanden. Ik weet dat PR niet veel meer is maar wel handig om linkjes te verzamellen.

 26. Alifar:

  Hier is een nieuw artikel over geschreven, zie: http://www.alifar.nl/seo/pagerank-dood

 27. KOS Media:

  Ik vraag me af of dit wel allemaal zo belangrijk is, ik scoor met een pagina in een hele sector met heel veel concurrentie heel erg hoog in google. Meerdere keywords op 1 en in de top 3, als ik de SEO tests moet geloven is mijn site maar voor 40% SEO geoptimeerd. Het kan dus niet alleen aan SEO en linkbuilding liggen?

 28. Achterkant:

  @ KOS Media. Wat is volgens jou dan nog meer erg belangrijk? Blijkbaar scoor jij erg hoog zonder dat je dus goed uit de test komt.

  Algemene vraag: Wordt de Alexa Rank nu een belangrijker meetmiddel om je site te beoordelen?

 29. Rik Engelen:

  @achterkant

  Ik las dat MOZ misschien wel een belangrijke meter gaat worden aangezien PR gewoon dood is en misschien moet Google idereen op 0 gooien en je meer gaan richten op DA & PA van MOZ.

  Alexa ook vergeten is totaal niet correct qua info.

 30. Sam:

  Waar komen deze data vandaan, Matt Cutts van Google heeft inderdaad eerder geen update meer te verwachten in 2013??

  Gr. Sam

 31. Jan:

  Heeft Matt het eindelijk eens een keertje bij het verkeerde eind. Pagerank update was op 6 december 2013

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!