De 10 meest gemaakte SEO fouten

-

SEO foutenSEO is een vak apart. Veel webmasters slagen er keer op keer in om webpagina’s goed te laten ranken op bepaalde zoekwoorden, toch zijn er ook veel webmasters die het maar niet voor elkaar krijgen om hun webpagina’s hoog te laten scoren in de zoekmachines.

Voordat je überhaupt goed wilt scoren dien je eerst een zoekwoord analyse uit te voeren met behulp van een keyword tool.
Bekijk hieronder de 10 meest gemaakte SEO fouten en probeer deze in de toekomst te vermijden.

1. Backlinks inkopen vs linkbuilding

Het inkopen van backlinks wordt door Google gezien als black hat SEO. Dit kan een positief effect hebben in een korte periode waardoor je webpagina’s snel stijgen in de zoekresultaten, maar zal op langere termijn een negatief effect hebben als Google doorheeft dat de links zijn ingekocht.

Ook het blind staren bij het verkrijgen van dofollow backlinks op irrelevante websites met een hoge pagerank wordt al snel gezien als black hat. Probeer daarom links te verzamelen op een natuurlijke wijze door bijvoorbeeld links in handtekeningen te plaatsen op relevante forums met de juiste ankertekst, reageren op blogs of het schrijven van artikelen. Meer info over dofollow backlinks zie: Verschil nofollow en dofollow backlinks

2. Duplicated content

Duplicated content wordt zwaar gestraft in Google, ergens ook wel logisch toch? Zorg er daarom voor dat je ten alle tijden unieke content produceert op je website en ga dus geen teksten kopiëren van andere websites. Bij het herhaaldelijk gebruik maken van duplicated content zal Google een penalty uitdelen waardoor je website en alle bijbehorende webpagina’s niet meer zichtbaar zijn in de zoekmachines voor minstens 3 maanden.

3. Teveel JavaScripts

Tegenwoordig zijn javascripts niet meer weg te denken in een website, de meeste social media buttons maken hier gebruik van. Op zich is dit geen probleem mits de snelheid van je website hierdoor niet achteruit gaat. Vermijd javascripts in je menu want de meeste zoekmachines kunnen deze nog niet uitlezen waardoor de sitestructuur onzichtbaar blijft voor de crawlers. Test je website op snelheid en probeer trage scripts te vermijden, zie: Test de snelheid van je website

4. Geen ALT en TITLE tags in je afbeeldingen

Google kan geen afbeeldingen uitlezen mits je hier een ALT en TITLE attribuut aan toevoegt. Geef relevante zoekwoorden mee aan je afbeeldingen.

5. Spammen

Een linkje om eigen bestwil is op zich geen probleem, mits je ook waarde toevoegt aan het artikel of blogpost waar je de link plaatst. Maak geen gebruik van zogenaamde backlink software die automatisch links toevoegt op verschillende websites want dit zal ten alle tijden tegengehouden worden door de spamfilters. Ga daarom zorgvuldig om met je linkbuilding en vraag eerst of het toegestaan is om te linken naar je website.

6. Geen gebruik maken van Social Media

Social Media is niet meer weg te denken in onze digitale wereld. Zoekmachines hebben al snel door als een webpagina vaak geliked en gedeeld is, des te meer likes des te interessanter de webpagina is. Dit wordt daarom zwaar meegeteld in het SEO proces. Plaats op al je pagina’s social media buttons zodat je bezoeker deze makkelijk kan delen of liken.

7. Slecht onderhoud

Je website goed onderhouden is een must voor SEO. Zorg ervoor dat je plugins en website software niet verouderd raakt door voortdurend te controleren op updates. Deze updates zijn er ook voornamelijk voor om bugs te verwijderen en je website beter te beveiligingen tegen hackers.

8. Je website te weinig updaten

Google houd van nieuwe verse content en heeft al snel door als een website een aantal maanden niet meer ge-update is. Ook komt het weinig updaten niet ten goede voor je vaste terugkerende bezoekers. Blijf daarom vernieuwend en innoverend en update je website minstens 1 keer per maand.

9. Lak hebben aan je bounce rate

Een hoog bouncepercentage geeft volgens Google aan dat je bestemmingspagina niet genoeg uitnodigt om de website verder te doorzoeken. Hierdoor zal de ranking van je website lager uitvallen. Een bouncepercentage tussen de 40 en 60% is over het algemeen normaal voor een website. Zorg er daarom voor dat je je bouncepercentage verminderd. Lees in het volgende artikel hoe je dit het beste kunt doen: Tips om je bounce rate te verlagen voor een betere ranking

10. Geen relevante zoekwoorden in je content

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van relevante zoekwoorden in je content. Hierdoor wordt je ook door meerdere relevante zoekwoorden gevonden in de zoekmachines. Geef relevante zoekwoorden dik gedrukt aan of plaats deze in je H1, H2 en H3 tags.

Zo, nu weet je hoe het niet moet, wil je weten hoe het wel moet? Lees dan ook eens onze SEO Tips.

Geld Verdienen
Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!