SEO Tips meer bezoekers naar je website

-

SEO TipsHet SEO proces begint al bij de opbouw en sitestructuur van een website. Hieronder vind je een aantal SEO tips in grote lijnen welke je direct kunt toepassen op je website.

SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie en is een term wat vaak wordt gebruikt door webmasters. Door SEO toe te passen op je website kun je ervoor zorgen om hoger te scoren in de zoekmachines waaronder Google.

Sitestructuur

Zorg ervoor dat crawlers van de zoekmachines je website makkelijk kunnen benaderen door niet al teveel javascripts te gebruiken en je website gebruiksvriendelijk te maken voor je bezoekers. Een handige tool hiervoor is Google Webmastertools. Met deze tool kun je precies welke fouten je website heeft en hoe je dit het beste kunt aanpassen en of voorkomen.

Bekijk onze on-page SEO checklist pagina eens in combinatie met de gratis SEO Scan Tool.

Opmaak

Maak je webpagina SEO optimized door zorgvuldig gebruik te maken van H1, H2, H3, Alt en Title tags. Pas de laatste twee tags vooral toe op je afbeeldingen en geef deze steekwoorden mee wat ook in je titel en content voorkomt van je webpagina. Bekijk deze pagina eens als je gebruik maakt van WordPress om je WordPress Theme te optimaliseren voor je SEO.

Snelheid

Google neemt al een aantal jaren de laadsnelheid mee als belangrijke factor voor je rankings in de SERP’s. Op deze pagina kun je je website op laadsnelheid testen, ook laat de tool zien welke scripts en of afbeeldingen je website langer doen laden dan gemiddeld. Zorg er dan ook voor dat je dit snel aanpast.

Content

Je hoort of leest het wel vaker dat content king is, dit houd niet in dat je meters lange teksten moet gaan schrijven om hoger te scoren in de zoekmachines. Een artikel met ongeveer 400 tot 600 woorden is al meer dan genoeg. Zorg ervoor dat je zoekwoorden dichtheid ongeveer 4 tot 8% is van je gehele content. Geef synoniemen en verwante onderwerpen een H3 tag mee en maak belangrijke zoekwoorden dik gedrukt. Zorg er ten alle tijden voor dat je content uniek is.

Bouncepercentage verlagen

De bounce rate wordt steeds belangrijker om een betere positie te krijgen in Google. Daarom is het belangrijk om je bouncepercentage te verlagen voor je al instap pagina’s. Tips om je bounce rate te verlagen kun je lezen in het volgende artikel: Tips om je bounce rate te verlagen voor een betere ranking

Linkbuilding

Verzamel (het liefst dofollow) backlinks naar je website met een zoekwoord als ankertekst waar je op gevonden wilt worden. Deze ankertekst moet ook weer in de titel, beschrijving, metatags en content van je webpagina voorkomen. Ga zorgvuldig om met het verzamelen van backlinks en maak hier geen gebruik van de zogenaamde linkfarms, dit zijn vaak tools en of “SEO” bedrijven die ervoor zorgen dat je binnen een bepaalde tijd honderden backlinks krijgt naar je website. Google ziet dit soort links aan als spam en kan een op een korte termijn een hoge ranking geven maar wordt gestraft op langere duur wat kan leiden tot het bannen van je hele website in de zoekmachines.

Rich Snippets

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de Rich Snippets. Dit zijn stukjes codes welke je aan een webpagina kunt toevoegen om zo meer data mee te geven aan de zoekmachines welke verschijnen in de zoekresultaten. Hiermee kun je bijvoorbeeld een review of een auteursafbeelding laten weergeven in de zoekresultaten in Google zoals hieronder op de afbeelding. Wil je weten hoe je deze snippets toepast op je website? Zie: Google Rich Snippets (Gestructureerde Data)
Tips voor SEO

Social Media

Maak gebruik van social media buttons op je website en nodig je bezoekers ook uit om je webpagina te delen mits ze het een goed artikel vinden. Dit zijn tenslotte ook backlinks wat Google meeneemt als belangrijk punt.

SEO Check

Heb je deze tips toegepast op je website, dan kun je op deze pagina een gratis SEO Scan uitvoeren. De tool laat ook zien op welke vlakken je website minder scoort en wat je hieraan kunt doen.

Last but not least is het belangrijk om je website up to date te houden, dit hoeft niet dagelijks te zijn maar het zal wel een effect op je rankings hebben als je je website een paar maanden niet meer update. Dit komt ook niet ten goede voor je vaste bezoekers als je niks meer te melden hebt.

Nog meer tips? Zie dan ook: De 10 meest gemaakte SEO fouten

Geld Verdienen
2 Reacties
  1. Jacobus:

    Hoe kun je zien welke backlinks dofollow zijn op andere websites?

  2. Alifar:

    @Jacobus, hier heb je verschillende tools voor. Deze kun je in het volgende artikel terug vinden: http://www.alifar.nl/seo/dofollow-backlinks

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!