#Facebook gaat eindelijk gebruik maken van hashtags

-

Facebook Hashtags

Eindelijk is het dan zo ver, Facebook gaat gebruik maken van hashtags. Er gingen enkele maanden eerder al wat geruchten rond dat Facebook van plan was om de hashtags te integreren maar is daarna eigenlijk nooit meer iets over verteld totdat er gisteren een blogpost verscheen in de newsroom van Facebook. Vanaf vandaag zouden al je hashtags klikbaar moeten zijn in je status updates.

Hoe maak je hashtags (#)

Een hashtag maak je door een # voor een woord te plaatsen, deze wordt dan vervolgens klikbaar in je nieuwsoverzicht. Door het gebruik hiervan kan er context aan een bericht worden toegevoegd en aan worden gegeven dat het deel uitmaakt van een grotere discussie. Ook kun je dmv #hashtags zien wat op het moment hot is en waar iedereen over meepraat.

De hashtags werken hetzelfde als op Twitter, je kunt zo een hashtag aanmaken, zoeken op hashtags en zien wat populaire tags zijn. Dit is een goede uitkomst voor veel webmasters en bloggers aangezien je hiermee een viral effect kunt creëren bij je berichten. Bij Twitter is het zo dat de meest ge-retweete tweets bovenaan komen te staan, we verwachten dan ook dat dit hetzelfde gebeurt met de meeste likes.

Waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat Facebook de hashtag button zal gaan introduceren voor webmasters op de Facebook Developers Pagina.

Geld Verdienen
Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!