Zo maak je optimaal gebruik van #Hashtags op Social Media websites

-

Met het slim gebruik maken van Hashtags kun je ervoor zorgen dat een conversatie op Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+ een zogenaamde viral buzz effect krijgt.

Dit houd in dat er grootschalig gediscussieerd wordt rondom jouw hashtags, wat resulteert in meer likes, shares, retweets, kliks en uiteindelijk meer volgers. Zie hieronder een aantal tips om hier optimaal gebruik van te maken.

Bedenk een unieke Hashtag

Maak een unieke hashtag aan zodat je zeker weet dat status updates op Social Media websites over jouw onderwerp gaan. Hiermee zorg je ervoor dat je makkelijk kunt communiceren met je doelgroep.

Maak je Hashtags begrijpbaar

Zorg er altijd voor dat je hashtags makkelijk te begrijpen zijn zodat je doelgroep weet waar het onderwerp over gaat.

Discussieer mee in onderwerpen met populaire Hashtags

Om je unieke hashtags onder de aandacht te brengen zal je ook moeten deelnemen aan relevante populaire onderwerpen. Reageer op berichten met veel retweets, shares en likes en geef hier jou unieke hashtag in mee.

Promoot je hashtags

Een van de beste manieren om je unieke hashtags onder de aandacht te brengen is om deze te promoten binnen je eigen netwerk. Denk hierbij aan een link naar je hashtag in je email handtekening, op je website, fanpages, groepen, nieuwsbrief, in een forum handtekening etc. Maak ook gebruik van offline mogelijkheden door je tags te plaatsen op bijvoorbeeld je visite kaartjes, flyers, tv commercials, YouTube video’s etc.

Zie hieronder een infographic met meer tips voor Twitter. Deze tips kun je eigenlijk op elke Social Media platform toepassen.

Twitter Hashtags

Geld Verdienen
Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!