LinkedIn Tips: meer bezoekers naar je website via LinkedIn

-

LinkedIn TipsLinkedIn is een social media dat vaak onderschat wordt bij het genereren van bezoekers naar een website. Zoals we wellicht weten bestaat LinkedIn uit talloze professionals, hoger opgeleiden en ondernemers die hun zakelijke netwerk willen uitbreiden. LinkedIn is daarom vooral interessant voor informatieve B2B websites.

Hieronder vind je een aantal tips hoe ervoor te zorgen dat je meer doelgerichte bezoekers naar je website krijgt via LinkedIn.

Maak je LinkedIn profiel compleet

Veel mensen zien vaak over het hoofd hoe belangrijk het is om een profiel volledig in te vullen. Door meer informatie toe te voegen op je profiel zorg je ervoor dat een bezoeker je profiel langer bekijkt en sneller overgaat tot het uitnodigen om een connectie te maken. Zorg er daarom voor dat je LinkedIn profiel voor 100% is ingevuld.

Vergroot je netwerk

LinkedIn is bedoeld om een zakelijk netwerk op te bouwen, vergroot daarom je netwerk door connecties te maken met leden die in dezelfde branche zitten dan jij. 1e graad connecties zien al je status updates op de homepage.

Update regelmatig je status

Net als alle andere social media sites is het belangrijk dat je je status regelmatig update om meer bezoekers te krijgen naar je website. Promoot je laatste artikelen door deze te plaatsen op LinkedIn. Maak gebruik van de zogenaamde Call-to-Action titels om leden uit te nodigen het artikel verder te lezen op je website. Ook belangrijk om te weten is dat de meeste LinkedIn bezoekers actief zijn op werkdagen van 9 tot 5.

Wordt lid van groepen

Groepen op LinkedIn zijn een geweldige manier om meer doelgerichte bezoekers te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat 52% van alle LinkedIn gebruikers minimaal een keer per week actief is op groepen. Wordt daarom lid van relevante groepen en post ook hier de updates van je website.

Vragen beantwoorden

Net als groepen is het beantwoorden van vragen op LinkedIn een slimme manier om meer bezoekers te genereren naar je website. Doorzoek welke vragen aansluiten op je website artikelen en beantwoordt deze met daarbij een link naar het artikel. Ook zal de interactie op je website hierdoor verhogen. Nodig de bezoekers op je website uit om het artikel te delen via linkedIn als ze dit interessant vinden.

Maak gebruik van recommendations

Met de linkedIn Recommendations toepassing (endorse skills) kun je gebruikers en bedrijven aanbevelen aan je netwerk. Hierdoor gaan gebruikers dit ook bij jou doen. Door deze methode zullen gebruikers je profiel meer gaan vertrouwen en waarderen waardoor er sneller op je links wordt geklikt in je status updates.

Maak gebruik van LinkedIn plugins

LinkedIn bied verschillende plugins aan welke je op je website kunt plaatsen. Door deze plugins toe te voegen kunnen bezoekers artikelen delen, je bedrijfspagina volgen en je aanbevelen aan hun netwerk. Ook hiermee vergroot je het verkeer naar je website.

Geld Verdienen
Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!