Top 10 gratis WordPress Plugins

-

Wordpress PluginsWordPress is al jarenlang verkozen tot beste open source blog platform. Dit vooral dankzij de nette opbouw structuur van de code maar juist ook door de vele plugins en themes welke gratis beschikbaar zijn en je direct kunt downloaden vanuit de plugin directory in het admin gedeelte.

Doordat er zoveel verschillende plugins zijn zie je door de bomen het bos niet meer en kan het lastig zijn om de juiste en beste plugins te vinden welke je blog doen optimaliseren. Daarom heb ik hier een lijstje wat mijn Top 10 gratis plugins zijn van WordPress.

1. All in One SEO Pack

De naam zegt het eigenlijk al, de All in One SEO Pack plugin verzorgt de meeste technische SEO aanpassingen aan je blog. Ook kun je eenvoudig je pagina titels en omschrijvingen aanpassen zodat deze goed worden weergegeven in de zoekresultaten van de zoekmachines.

2. SEO Smart Links

Met SEO Smart Links worden er automatisch links aangemaakt in je teksten op je posts en pagina’s. Deze links worden vervolgens weer doorverwezen naar andere posts en pagina’s waar dezelfde woorden in staan. Ook krijgen de links een titel beschrijving wat weer goed is voor de zoekmachine optimalisatie.

3. Akismet

De Akismet plugin wordt standaard meegeleverd bij een schone WordPress installatie. Met deze plugin voorkom je spam reacties op je posts. Wel heb je hiervoor een WordPress key nodig welke je gratis kunt aanvragen.

4. Newsletter

Dit is een nieuwsbrief plugin welke makkelijk in gebruik is waarmee je een mailinglist kunt opbouwen en mailings versturen. Ook kun je de statistieken bekijken per verstuurde mailing hoe vaak deze geopend is en hoe vaak er op een link geklikt is.

5. Contact Form 7

Met Contact Form 7 kun je heel eenvoudig (contact)formulieren aanmaken. De plugin heeft veel mogelijkheden, zo kun je er ook voor kiezen om bijlagen toe te voegen in het formulier. Je kunt verschillende formulieren aanmaken en deze plaatsen op verschillende pagina’s of posts.

6. Google XML Sitemaps

Met deze plugin kun je XML sitemaps aanmaken wat je kunt sturen naar de Google Webmaster Tools. De plugin zorgt ervoor dat de pagina’s welke het vaakst aangepast worden het beste naar voor komen.

7. WP Robot TXT

Dankzij de WP Robot TXT plugin kun je via de admin gedeelte je robot.txt file aanpassen en deze sturen naar Google Webmaster Tools. Pagina’s welke je niet in de zoekmachines wilt hebben kun je met een disallow attribuut toevoegen. De zoekmachines nemen deze instellingen op en verwijderen de pagina’s.

8. Twitter Facebook Social Share

Dit is naar mijn mening de beste social share plugin omdat deze geen rotzooi meegeeft in je broncode. Met deze plugin kunnen bezoekers je pagina’s en posts liken en delen op oa. Facebook, Google+, Twitter, LinkedIN en Pinterest.

9. Yoast Breadcrumbs

Met Yoast Breadcrumbs maak je voor iedere pagina en post link looppaden aan zodat de bezoeker weet waar die zich op de website bevind. Ook zijn deze paden goed voor de zoekmachine optimalisatie.

10. Related Posts

Met Related Posts wordt er onder iedere webpagina verwante posts weergeven. Dit kun je sorteren op tags, categorieën en random. Ook deze plugin komt ten goede voor je SEO op je pagina.

Al deze plugins vind je ook terug op deze website, wel is het belangrijk dat je alle plugins op tijd update voor veiligheidsredenen.

Geld Verdienen
5 Reacties
 1. Mdougie:

  Betreft nr.8 (Twitter Facebook Social Share plugin)
  Kun je die ook uitzetten op een pagina waar je die bijvoorbeeld niet wilt hebben?
  Bij mij geeft die nu automatisch weer op elke pagina…
  thanks alvast!

 2. Alifar:

  Helaas kun je alleen bij de instellingen kiezen om op alle of geen enkele pagina de social buttons te integreren, wat je wel kunt doen is uitschakelen op alle pagina’s en enkel bij de pagina’s waar jij het wilt hebben de volgende code plaatsen:

  < ?php if(function_exists('kc_add_social_share')) kc_add_social_share(); ?>

  Houd er wel rekening mee dat je standaard geen PHP code in een pagina kunt toevoegen, hier heb je de volgende plugin voor nodig:

  http://wordpress.org/plugins/allow-php-in-posts-and-pages/

 3. Mdougie:

  Dankjewel precies wat ik wou weten!
  Thnx voor de snelle reactie

 4. Thijs:

  Ik heb een vraagje over de newsletter plugin. Wordt deze vanuit je eigen e-mailadres verstuurd of kun je hier omheen. Dat is toch belangrijk zodat je hoofd e-mailadres niet als spam gemarkeerd wordt? Dank je.

 5. Alifar:

  Hoi Thijs,

  Je kunt zelf instellen van welk email adres de nieuwsbrieven verstuurd worden, ook kun je gebruik maken van SMTP instellingen van bijvoorbeeld Gmail om je email te versturen vanaf hun server.

Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
 • Gratis SEO Handleiding E-book
 • Waardevolle Internet Marketing Tips
 • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!