Maak je WordPress-website sneller

-

Wordpress SnellerWordPress is een geweldig Content Management Systeem (CMS) waarmee vrijwel alles mogelijk is. Dankzij de vele duizenden plugins die beschikbaar zijn voeg je met één of twee klikken gemakkelijk een geheel nieuwe functie aan je website toe. Dat is natuurlijk leuk, maar je website wordt er wel stukken langzamer van.

Een langzame website is niet alleen vervelend voor jou en je bezoekers, maar ook Google zal je website “straffen” wanneer deze niet snel genoeg laadt. Om de snelheid van jouw website te controleren heeft Google een handige tool op hun PageSpeed Insights-website.

In dit artikel vind je een aantal tips voor een snellere WordPress-website.

Goede webhosting

Veel hosting-partijen bieden tegenwoordig webhosting-pakketten aan voor een euro per maand. Dit voldoet weliswaar voor de kleinere HTML-website. Echter, wanneer je een WordPress-website hebt waar uptime belangrijk is, is het zeker een aanrader om op zoek te gaan naar een betere hostingpartij. Je betaalt waarschijnlijk iets meer, maar je krijgt er een snelle website voor terug die vrijwel altijd online is.

Optimaliseer afbeeldingen

Veel WordPress-gebruikers uploaden “rauwe” afbeeldingen naar hun WordPress-website en plaatsen die op hun pagina’s en berichten. Het is beter om de afbeelding eerst zelf te optimaliseren door hem in Photoshop te openen en vervolgens op te slaan “voor het web”. Dit doe je in Photoshop onder het menu “File > Save for Web & Devices“. Hier bepaal je ook de kwaliteit van de afbeelding (in het geval van JPEG) en zie je uit hoe veel Kilobytes de afbeelding nog bestaat. Normaal gesproken hoeft dit voor normale afbeeldingen niet meer dan 300 Kb te zijn.

Save for Web

Voorkom een overvloed aan plugins

Een bekende uitspraak onder WordPress-gebruiker is: “There’s a plugin for that!”. Het is mooi dat er voor vrijwel alles een plugin beschikbaar is. Zorg echter dat je niet zomaar plugins installeert. Veel plugins doen hele simpele dingen die je ook gemakkelijk zelf aan WordPress kan toevoegen (zoals shortcodes).

Een gastartikel van Wouter Postma (WordPress Lounge).

Geld Verdienen
Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!