WordPress theme optimaliseren voor SEO

-

Wordpress SEONaast de vele wordpress plugins zijn er ook veel WordPress Themes wat je gratis kunt downloaden. Het nadeel van de meeste gratis thema’s is dat ze eigenlijk nooit geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines. Ook zul je zien dat als je meerdere plugins installeert deze met javascripts ook weer voorkomen in je broncode.

Voordat je website online gaat is het belangrijk dat je thema goed SEO geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Hieronder vind je een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen met kleine aanpassingen in je thema en de juiste plugins.

H1, H2, H3 Tags

Maak gebruik van H-Tags. Wat je bij de meeste themes ziet is dat de H1 tag in de header wordt meegegeven bij je logo of header afbeelding. Voor je homepage is dit de juiste optie maar niet op je pagina’s en posts. Hiervoor wil je juist hebben dat de titel een H1 tag krijgt en de header een H2 tag met de juiste zoekwoorden. Maak in je blogbericht en pagina’s H3 opsommingen met daarin belangrijke verwante zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden.

Unieke content

Zorg er ten alle tijden voor dat je content uniek is, ga dus nooit teksten copy en pasten van andere websites. De zoekmachines hebben dit razendsnel door en geven je hierdoor een lagere ranking. Bij herhaaldelijk duplicated content op je website te plaatsen zal Google je een penalty geven waardoor je hele website minstens voor 3 maanden uit de zoekmachines verdwijnt. Ook bij nieuwe posts met unieke content wordt je website niet meer gevonden.

WordPress SEO plugins

Er zijn verschillende handige plugins die het makkelijker maken om je WordPress Theme te optimaliseren voor je SEO, de Yoast SEO plugin is hier een aanrader voor. Deze zorgt voor nette titels en title-tags bij afbeeldingen. Ook kun je dit per pagina of post helemaal zelf aanpassen.

Code opschonen

Wat je vaak ziet is dat als je een nieuwe plugin hebt geïnstalleerd deze javascripts en of losse CSS codes meegeeft in je broncode. Het is belangrijk dat je dit allemaal naar je header plaatst voor je tag. Dit kan soms best wel omslachtig zijn omdat sommige plugins gebruik maken van een externe CSS of javascript welke niet op je server staat.

Snelheid laadtijd

De laadtijd van je website is van groot belang als het gaat om SEO. Zoekmachines moeten je pagina’s snel kunnen crawlen om ze op te nemen in de SERPs. Ook is een snelle laadtijd belangrijk voor je bezoekers, als een pagina langer dan 4 seconden nodig heeft om te laden dan is je bezoeker al geneigd om je website weg te klikken.

Dit was even een korte uitleg en zal binnenkort wat dieper ingaan op de hierboven genoemde punten.

Geld Verdienen
Reageer

x
Blijf Up-To-Date!
  • Gratis SEO Handleiding E-book
  • Waardevolle Internet Marketing Tips
  • Mis geen interessante artikelen

Schrijf je hieronder in!